villanybojler szerelés bojler szerelő

Villanybojler javítás, szerelés, csere
Budapest

06 70 234-68-08

Bojler javítás árak Gázbojler cseréje villanybojlerra Új villanybojler árak

A villanybojlerek vízkőproblémái: okok, tünetek és megoldások

A villanybojlerek a modern életünk nélkülözhetetlen elemei, azonban ahogy az idő múlik a berendezések hibásodni kezdenek és jelzik, hogy eljött az idő a karbantartásra vagy a javításra. Az egyik leggyakoribb probléma, a villanybojlerekkel, az a vízkő lerakódása a belsejükben. A kemény víz Budapesten különösen problémásnak bizonyul, és ezért a vízkő lerakódása a villanybojlerekben itt különösen gyakori. A vízkő a kemény vízben oldott ásványi anyagok (például kalcium és magnézium) hő hatására történő kicsapbódásából és lerakódássából keletkezik.

A vízkő káros hatásai

A bojlerban a fokozatosan lerakódó egyre több vízkő először a fűtőszál köré rakódva csökkenti annak hatékonyságát, mert a fűtőszál a lerakódás miatt kevésbbé tudja átadni a hőt a víznek így nehezebben és hosszabb ideig fűti a vizet ezzel növelve az áramfogyasztást is. A lerakódás később a fűtőszál meghibásodását, a tömítések kilyukadását és legrosszabb esetben a bojler tartályának a kilyukadását is okozhatja, ami ekkor már csak a bojler teljes cseréjével oldható meg, ezért fontos az időben elvégzett vízőtelenítés és karbantartás.

A vízkő lerakódásának tünetei és következményei

A vízkő lerakódása a villanybojlerekben több tünettel is járhat:

Ha észreveszi ezeket a jeleket, érdemes minél előbb beavatkozni, hogy a bojler még időben megmenthető legyen a költséges teljes bojler cserétől és hogy megelőzze a lerakódás okozta magasabb villanyszámlákat is.

A megoldás: a vízkőtelenítés

A vízkőtelenítés során a bojler áramtalanítása után először leeresszük a bojlerből a vízet, majd utánna fizikailag eltávolítjuk a tartályából vízkővet. A vízkőtelenítés során nem csak a vízkövet távolítjuk el, hanem az alkatrészeket is ellenőrizzük és szükség esetén azokat is cseréljük. Az anód és a tömítések cserélését mindig elvégezzük, de régebbi, nem karbantartott bojlerek esetén gyakran van szükség a fűtőszál cserélésére is, hogy a bojler hosszútávú működése biztosítva legyen. Ezt a karbantartást 1-2 évente ajánlott elvégezni még akkor is, ha nincs komolyabb baja a bojlernak, mert így akár 10 évig is működhet a készülék.

Hívjon szakembert

Amennyiben Hajdú, Ariston vagy olasz típusú villanybojlerén a fenti problémák valamelyikét tapasztalja, úgy bátran keressen minket a lenti telefonszámon, mert mi szakszerűen, költséghatékonyan (lehetőség szerint a bojler cseréje nélkül) már akár a következő munkanapon megoldjuk problémáját. A telefonos egyeztetés során a probléma leírásakor szükségünk van a bojler típusára, méretére és ha csepeg a bojler akkor minnél pontosabban meghatározni hogy hol csepeg, így a legtöbb esetben külön kiszállás nélkül megállapítható hogy javítható-e csere nélkül a bojler és hogy milyen áron tudjuk vállalni a bojler javítást vagy cserét.

A bojler vízkőtelenítést 24 900 Ft-tól vállaljuk Budapesten, a legtöbb esetben a fűtőszál cseréje is javasolt ez +9000 Ft . Pontos tájékoztatásért hívjon a lenti telefonszámon!

Hívjon: 06 70 234-68-08

További bojler javítás árak

bojler vízkőtelenítése

Villanybojler árak komplett szereléssel Gázbojler cseréje villanybojlerra Ariston Lydos Wifi 80 útmutató, hibakódok

Szabó Ferenc
villanybojler szerelő
tel.:
e-mail:
adószám:
59402703-1-43

Bojler szerelő értékelése
4.6 / 5 (19 szavazat)

villanybojlerszerelo.com